ePortal.BG
Театралното представление ХОТЕЛ БРИТАНИКА, ЛОНДОН на режисьора Михаил Петров

ХОТЕЛ "БРИТАНИКА", ЛОНДОН


4 гласа
цени от: 15 лв.


30 Април 2024 19:30Варна - ФКЦ, ЗАЛА 2 билетиАктьори:
Иван Иванов Иван Иванов Яцек Янков Яцек Янков Ани Михайлова Ани Михайлова Камен Иванов Камен Иванов Анна Петрова Анна Петрова Таня Карбова Таня Карбова Мариела Топалова Мариела Топалова

Времетраене: 99 мин.
ХОТЕЛ "БРИТАНИКА", ЛОНДОН
По пиесата "London Suite" на Нийл Саймън - текст, който НЕ е поставян досега в България!
През поредицата забавни случки в хотела ще ни води Михаил Петров - режисьор и актьор от трупата на Народен театър "Ив. Вазов"
Превод: д-р Светлана Панчева - драматург в Народен театър "Ив. Вазов"
Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова,
В ролите: Камен Иванов - актьор и преподавател в НАТФИЗ, изиграл десетки впечатляващи роли в редица театри в страната, Анна Петрова - работила на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“, има роли в телевизионния театър, киното и телевизията, а гласът й озвучава редица сериали и филми, Ани Михайлова - известна с комедийните си роли в театрални спектакли и различни телевизионни шоу програми, Цветана Благоева, Мариела Топалова, Ралица Нейкова, Невена Денчева, Лилиа Христова, Иван Иванов, Яцек Янков

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви

 

Сподели

Театрална постановка ХОТЕЛ "БРИТАНИКА", ЛОНДОН

Вълшебството на театралното изкуство лежи в неговата способност да преобразява обикновените моменти в изключителни събития, където реалността и фантазията се сливат в едно, а ежедневните ситуации се превръщат във вълнуващи приключения. Постановката "Хотел 'Британика', Лондон" въплъщава именно това вълшебство, предлагайки на българската публика забавен поглед към живота на разнообразни герои, чиито съдби се преплитат в един от най-емблематичните и луксозни хотели на Лондон.

Създадена от виртуозния майстор на комедийния жанр Нийл Саймън, пиесата "London Suite", по която е базирана постановката, за първи път се появява на българска сцена, като обещава да достави не само смях, но и дълбоко емоционално преживяване. Театралното шоу води публиката през поредица от комични и понякога драматични сцени, в които личните истории на героите разкриват техните стремежи, любовни заблуди и човешки недоразумения.

Под ръководството на режисьора Михаил Петров, актьорският състав, съставен от изявени имена като Камен Иванов, Анна Петрова и Ани Михайлова, оживява сложните и разнообразни характери с голяма доза чувство за хумор и професионализъм. Сценографията и костюмите, създадени от Елена Иванова, допълват и обогатяват визуалното изживяване, превръщайки сцената в достоверно отражение на атмосферата и елегантността на британската столица.

В центъра на постановката са четири независими истории, които се развиват в стаите на Хотел "Британика". Всяка история разказва за различни аспекти на човешките взаимоотношения - от заблудените любовни амбиции през смешните моменти на недоразумения до дълбоките размисли за значението на истинската близост и разбирателство. Героите, въплъщавани със завладяващо майсторство от актьорите, ни карат да размислим за собствените си житейски истории, за това как се справяме с предизвикателствата, които животът ни поставя, и за начините, по които общуваме с близките си.

"Хотел 'Британика', Лондон" е постановка, която по един уникален начин съчетава лекотата на комедията със сериозността на житейските уроци. Това е шанс за зрителите да се смеят над човешките слабости, да разпознаят себе си в героите на сцената и да открият, че в крайна сметка всички ние търсим едно и също – щастие, любов и разбирателство. Със своите забавни диалози, изтънчена сатира и изящна игра на актьорите, постановката предлага на зрителите не просто театрално представление, но истинско пътешествие през гамата на човешките емоции и опит.

В тази постановка режисьорът Михаил Петрови актьорският състав,

включващ Камен Иванов, Анна Петрова, Ани Михайлова, Цветана Благоева и други, ни представят серия от комични и понякога сложни човешки взаимоотношения, развиващи се под покрива на Хотел "Британика". Сценографията и костюмите, дело на Елена Иванова, добавят визуално очарование и допринасят за автентичността на атмосферата, пресъздавайки духа на британската столица във всяка сцена.
Във всяка от четирите истории, които се разгръщат на сцената, героите се сблъскват с лични изпитания, амбиции, любовни заблуди и недоразумения, като всеки сюжетен обрат ни отвежда все по-навътре в лабиринта на човешките емоции и стремежи. Публиката е поканена на едно пътешествие, изпълнено със смях, размисъл и може би дори самооткритие.


Постановката "Хотел 'Британика', Лондон"

се изявява като смело предизвикателство към съвременната публика, като я подтиква да преосмисли важността на междуличностните взаимоотношения в епохата на технологичните промени и социалното отдалечаване. Нийл Саймън, чиято драматургия винаги е била отличавана с остроумие и дълбочина, чрез своите персонажи разкрива универсални истини за любовта, приятелството, загубата и прошката.

Купи билети за "Хотел 'Британика', Лондон"

не просто още една театрална постановка, а изявление за това как комедията може да бъде мощен инструмент за разглеждане на сложни теми с лекота и умение. Тази постановка обещава на зрителите не само забавление, но и възможност за размисъл за собствените им животи и връзки с другите. Отличената с множество награди работа на Нийл Саймън, заедно с таланта на българския актьорски и режисьорски екип, прави "Хотел 'Британика', Лондон" задължително преживяване за всеки театрален почитател.
 
"Хотел "Британика", Лондон" е спектакъл по пиесата "London Suite" на Нийл Саймън - текст, който НЕ е поставян досега в България!

Популярният американски комедиен драматург ни пренася в луксозен лондонски хотел - спокойно място, докато не се появят нашите герои.

През поредицата забавни случки в хотела ще ни води Михаил Петров - режисьор и актьор от трупата на Народен театър "Ив. Вазов", който има изиграни десетки театралини роли, участва в множество кино и телевизионни продукции, работи и в дублажа. Режисьорският му дебют е през 2000г. в Народния театър с "Пуканки" на Бен Елтън.

Превод: д-р Светлана Панчева - драматург в Народен театър "Ив. Вазов"

Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, която е сред най-изявените български сценографи и има в творческата си биография над 600 продукции – театрални постановки, кино, телевизия, опера, балет, интериорни решения за комерсиални пространства. За своето творчество е многократно номинирана и награждавана от СБХ, САБ, Академия Аскеери Македонската театрална гилдия. През 2004 година получава отличието на САБ за най-добра сценография на спектакъла “Перикъл” по Шекспир (ДТ “Рачо Стоянов”-Габрово).