комедийната постановка „ЧЕРНА КОМЕДИЯ”

ЧЕРНА КОМЕДИЯ


12 гласа


Режисьор:
Иван УрумовИван Урумов

Актьори:
Луизабел Николова Луизабел Николова Веселин Анчев Веселин Анчев Анастасия Ингилизова Анастасия Ингилизова Владислав Виолинов Владислав Виолинов Георги Къркеланов Георги Къркеланов Евелин Костова Евелин Костова Ели Колева Ели Колева Моню Монев Моню Монев

Времетраене: 82 мин.
Театър "Българска армия"
"ЧЕРНА КОМЕДИЯ"
Автор: Питър Шафър
Постановка: Иван Урумов
Сценография: Красимир Вълканов
Костюми: Мария Диманова
Музика: Дони - Добрин Векилов
Пластика: Камен Иванов
Участват: Веселин Анчев, Луизабел Николова, Анастасия Ингилизова, Владислав Виолинов, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Ели Колева, Моню Монев

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

"ЧЕРНА КОМЕДИЯ" на Питър Шафър е една от най-известните и любими комедии

на световната сцена. И сега, благодарение на постановката на Иван Урумов в Театър "Българска армия", българската публика може да се наслади на този невероятен спектакъл.

Историята на "ЧЕРНА КОМЕДИЯ" се развива

в един дом за ментално болните, където пациентите имат своите чудни и комични моменти. Но какво се случва, когато един посетител непреднамерено се оказва затворен в този дом и те му се преструват, че той е новият пациент?

Това е началото на безумната комедия, която преследва героя през цялото действие. Става ясно, че в този дом за ментално болните, всеки е на практика самият си пациент. Героят се оказва затворен в този дом, където има пациенти, които са малко по-чудни от останалите. Но е трудно да разберете, кой е кой, тъй като всеки е на практика самият си пациент.

Играта на актьорите е изключителна и режисьорът Иван Урумов

е много добре избрал своя екип. Веселин Анчев, Луизабел Николова, Анастасия Ингилизова, Владислав Виолинов, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Ели Колева, Моню Монев - всички те са изключителни и заслужават похвала за своята игра.

Сценографията на Красимир Вълканов

е много добре измислена, като музиката на Добрин Векилов допълва перфектно настроението на спектакъла. Всичко това създава уникална атмосфера, която не оставя никого равнодушен.


Така че, ако искате да се забавлявате и да се потопите в света на "ЧЕРНА КОМЕДИЯ


Историята се развива в един дом, който се оказва запален по време на военните действия. Героите са заключени в него, а тъй като има много газове, трябва да останат в тъмното, за да не избухне всякакъв вид открит пламък. Това е повод за много ситуации и забавления, които ще ви накарат да се засмеете до сълзи.

Спектакълът не е просто комедия, а комедия с послание,

която кара зрителя да се замисли върху темата за морала и етиката в съвременното общество. Чрез смеха, той подсказва, че хората са готови на всичко, за да постигнат своите цели и да задоволят своите потребности, без да се интересуват от моралните и етични норми. И въпреки това, спектакълът не е тежък или труден за гледане, а е забавен и зареден с положителна енергия.

Това е един спектакъл, който си заслужава да бъде видян от всички, които обичат да се забавляват и да се замислят. Изключителната постановка, с участието на най-добрите актьори на Театър "Българска армия", ще ви направи да се забавлявате и да се усмихвате още дълго след като спектакълът приключи.

„ЧЕРНА КОМЕДИЯ” – ще паднете от смях, а отговорността за това, редом с актьорите и режисьора, споделя и целия творчески екип на представлението: Мария Диманова – костюми, Добрин Векилов-ДОНИ – музика, Камен Иванов – пластика.

„ЧЕРНА КОМЕДИЯ”? Сигурно ви звучи познато? Да, ако не сте гледали пиесата на Питър Шафър, то със сигурност сте чували за нея. А сега вече имате възможност да я видите на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“.

“ЧЕРНА КОМЕДИЯ“ е считана за една от най-смешните комедии, създадени през втората половина на 20 век. Още с първата си премиера в Националния театър в Лондон през 1965 година, спектакълът се превръща в истински хит, а скоро печели и публиката по целия свят.

„ЧЕРНА КОМЕДИЯ” е един безумен фарс, който се разиграва… на ТЪМНО. Да, имено ТЪМНОТО е в главната роля на комедията. Но какво се случва когато ТЪМНОТО е СВЕТЛО, а светлината се превърне в мрак? Логичният въпрос „На какво е способен човек, когато знае, че никой не го вижда?” е в основата на онзи механизъм, който през цялото действие на спектакъла провокира смеха в „ЧЕРНА КОМЕДИЯ” в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”.

Една на пръв поглед обикновена авария в електрозахранването поражда куп смешни ситуации и неочаквани обрати, в които са замесени привлекателен млад скулптор (Веселин Анчев), бъдещата годеница (Луизабел Николова), бившата любовница (Евелин Костова), властния баща-военен (Георги Къркеланов), един изтънчен съсед (Владислав Виолинов), една пияна стара мома (Анастасия Ингилизова) и богат меценат-милионер (Моню Монев-гост). Както във всяка добра комедия и в тази героите се оплитат в смешни ситуации, а недоразуменията в ТЪМНОТО са причина за още по-комични обърквания.

Режисьор на спектакъла е Иван Урумов, който споделя: „Пиесата „ЧЕРНА КОМЕДИЯ” е изключителен образец. В такава комедия се изисква особен вид концентрация, изобретателност и много добри актьори, каквито със сигурност ще видите на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“.
последно представление:
12.06.2023 19:30 ФКЦ, ЗАЛА 1 Варна