ePortal.BG
комедийната постановка „ЧЕРНА КОМЕДИЯ”

ЧЕРНА КОМЕДИЯ


12 гласа


Режисьор:
Иван УрумовИван Урумов

Актьори:
Луизабел Николова Луизабел Николова Анастасия Ингилизова Анастасия Ингилизова Владислав Виолинов Владислав Виолинов Георги Къркеланов Георги Къркеланов Евелин Костова Евелин Костова Ели Колева Ели Колева Моню Монев Моню Монев

Времетраене: 82 мин.
Театър "Българска армия"
"ЧЕРНА КОМЕДИЯ"
Автор: Питър Шафър
Постановка: Иван Урумов
Сценография: Красимир Вълканов
Костюми: Мария Диманова
Музика: Дони - Добрин Векилов
Пластика: Камен Иванов
Участват: Веселин Анчев, Луизабел Николова, Анастасия Ингилизова, Владислав Виолинов, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Ели Колева, Моню Монев

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

"ЧЕРНА КОМЕДИЯ" на Питър Шафър е една от най-известните и любими комедии

на световната сцена. И сега, благодарение на постановката на Иван Урумов в Театър "Българска армия", българската публика може да се наслади на този невероятен спектакъл.

Историята на "ЧЕРНА КОМЕДИЯ" се развива

в един дом за ментално болните, където пациентите имат своите чудни и комични моменти. Но какво се случва, когато един посетител непреднамерено се оказва затворен в този дом и те му се преструват, че той е новият пациент?

Това е началото на безумната комедия, която преследва героя през цялото действие. Става ясно, че в този дом за ментално болните, всеки е на практика самият си пациент. Героят се оказва затворен в този дом, където има пациенти, които са малко по-чудни от останалите. Но е трудно да разберете, кой е кой, тъй като всеки е на практика самият си пациент.

Играта на актьорите е изключителна и режисьорът Иван Урумов

е много добре избрал своя екип. Веселин Анчев, Луизабел Николова, Анастасия Ингилизова, Владислав Виолинов, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Ели Колева, Моню Монев - всички те са изключителни и заслужават похвала за своята игра.

Сценографията на Красимир Вълканов

е много добре измислена, като музиката на Добрин Векилов допълва перфектно настроението на спектакъла. Всичко това създава уникална атмосфера, която не оставя никого равнодушен.


Така че, ако искате да се забавлявате и да се потопите в света на "ЧЕРНА КОМЕДИЯ


Историята се развива в един дом, който се оказва запален по време на военните действия. Героите са заключени в него, а тъй като има много газове, трябва да останат в тъмното, за да не избухне всякакъв вид открит пламък. Това е повод за много ситуации и забавления, които ще ви накарат да се засмеете до сълзи.

Спектакълът не е просто комедия, а комедия с послание,

която кара зрителя да се замисли върху темата за морала и етиката в съвременното общество. Чрез смеха, той подсказва, че хората са готови на всичко, за да постигнат своите цели и да задоволят своите потребности, без да се интересуват от моралните и етични норми. И въпреки това, спектакълът не е тежък или труден за гледане, а е забавен и зареден с положителна енергия.

Това е един спектакъл, който си заслужава да бъде видян от всички, които обичат да се забавляват и да се замислят. Изключителната постановка, с участието на най-добрите актьори на Театър "Българска армия", ще ви направи да се забавлявате и да се усмихвате още дълго след като спектакълът приключи.

„ЧЕРНА КОМЕДИЯ” – ще паднете от смях, а отговорността за това, редом с актьорите и режисьора, споделя и целия творчески екип на представлението: Мария Диманова – костюми, Добрин Векилов-ДОНИ – музика, Камен Иванов – пластика.

„ЧЕРНА КОМЕДИЯ”? Сигурно ви звучи познато? Да, ако не сте гледали пиесата на Питър Шафър, то със сигурност сте чували за нея. А сега вече имате възможност да я видите на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“.

“ЧЕРНА КОМЕДИЯ“ е считана за една от най-смешните комедии, създадени през втората половина на 20 век. Още с първата си премиера в Националния театър в Лондон през 1965 година, спектакълът се превръща в истински хит, а скоро печели и публиката по целия свят.

„ЧЕРНА КОМЕДИЯ” е един безумен фарс, който се разиграва… на ТЪМНО. Да, имено ТЪМНОТО е в главната роля на комедията. Но какво се случва когато ТЪМНОТО е СВЕТЛО, а светлината се превърне в мрак? Логичният въпрос „На какво е способен човек, когато знае, че никой не го вижда?” е в основата на онзи механизъм, който през цялото действие на спектакъла провокира смеха в „ЧЕРНА КОМЕДИЯ” в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”.

Една на пръв поглед обикновена авария в електрозахранването поражда куп смешни ситуации и неочаквани обрати, в които са замесени привлекателен млад скулптор (Веселин Анчев), бъдещата годеница (Луизабел Николова), бившата любовница (Евелин Костова), властния баща-военен (Георги Къркеланов), един изтънчен съсед (Владислав Виолинов), една пияна стара мома (Анастасия Ингилизова) и богат меценат-милионер (Моню Монев-гост). Както във всяка добра комедия и в тази героите се оплитат в смешни ситуации, а недоразуменията в ТЪМНОТО са причина за още по-комични обърквания.

Режисьор на спектакъла е Иван Урумов, който споделя: „Пиесата „ЧЕРНА КОМЕДИЯ” е изключителен образец. В такава комедия се изисква особен вид концентрация, изобретателност и много добри актьори, каквито със сигурност ще видите на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“.
последно представление:
12.06.2023 19:30 ФКЦ, ЗАЛА 1 Варна