ePortal.BG
Пиесата по случай 80 годиншнината на голямата актриса Цветна Манева - за любовта.. Честит рожден ден, Цветана!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЦВЕТАНА


13 гласа
цени от: 40 лв.


08 Юни 2024 20:00Варна - ФКЦ, ЗАЛА 1 билети
Актьори:
Александра Сърчаджиева Александра Сърчаджиева Петър Антонов Петър Антонов Боряна Братоева Боряна Братоева Петър Дочев Петър Дочев Лилия Маравиля Лилия Маравиля Евелин Костова Евелин Костова

Времетраене: 100 мин.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЦВЕТАНА
С участието на: Александра Сърчадживеа, Евелин Костова, Петър Антонов, Лилия Маравиля, Петър Дочев, Боряна Братоева, Яна Борисова 
Музика в изпълнение на живо: маестро Милен Кукошаров, Кристиян Чернев - виолончело 

Спектакълът „Честит рожден ден, Цветана“ е създаден специално за осемдесетгодишния юбилей на изключителната актриса Цветана Манева. 

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЦВЕТАНА юбилеен спектакъл

В магическата атмосфера на театралната сцена, където светлините нежно преливат и музиката допълва всяко докосване на емоцията, спектакълът „Честит рожден ден, Цветана“ се превръща в химн на любовта към театъра и една от най-значимите актриси на България – Цветана Манева.
Зад този проект стоят имена, синоними на успеха в съвременното театрално изкуство – Яна Борисова, Димитър Коцев-Шошо и Катя Костова, които превръщат всяка своя работа в културно събитие с високо обществено значение. Тази постановка не е изключение, събирайки на една сцена великолепни актьори за да отдадат почит и любов към Цветана Манева.

Истинска феерия от чувства, „Честит рожден ден, Цветана“

е празник за душата, пътуване през времето, преплитащо спомените и мечтите, радостта и тъгата, еуфорията и меланхолията. Проектът разказва за страстта и предаността към театъра, за вечната младост на духа и за вълшебството да оставиш следа, която вдъхновява поколения. Сцената се превръща в арена, където актьорите, подплатени с музикални изпълнения на живо от маестро Милен Кукошаров и Кристиян Чернев, дават живот на истории, които са вълнували, вдъхновявали и докосвали сърцето на Цветана Манева.

Тази постановка е израз на благодарност и възхищение към една жена,

чийто талант и харизма са оставили неизгладими следи в българското изкуство. Спектакълът „Честит рожден ден, Цветана“ е доказателство за безсмъртието на театъра, за силата на изкуството да събира хора, да ги обединява около идеи и да ги кара да чувстват и разбират дълбоко един друг. В този театрален шедьовър, където реалността и фантазията танцуват в синхрон, публиката ще намери отражение на собствените си мечти, копнежи и вълнения, както и на това, което често остава неизказано, но е толкова важно за всеки от нас.
 

Купи билети за „Честит рожден ден, Цветана“

театърът се превръща не само в място за срещи и раздели, но и в пространство за отдаване на почит към един изключителен човек и артист. Този спектакъл е поклон пред таланта, страстта и живота, предаден през призмата на театралното изкуство, което Цветана Манева обича и на което е посветила цялата си кариера.
Докато звуците на аплодисментите още отекват в залата, а светлините бавно угасват, зрителите остават с усещането, че са били част от нещо изключително – театрално тържество, което отдава заслужена почит на една изключителна жена. „Честит рожден ден, Цветана“ е спектакъл, който оставя след себе си не просто спомени, а едно богато културно наследство, което ще продължава да вдъхновява и следващите поколения артисти и театрални почитатели.
Това е уникално театрално-музикално преживяване, което ще събере на една сцена различни актьори, които ще играят в чест на една от най-големите актриси на България. Един изумително смешен и покъртително откровен спектакъл за рождените дни, щастието, вълнението, копнежите и всичко, което никога не посмяваме да изричаме, но страшно много ни вълнува. Всичко това ще се случва в мащабна мултимедийна среда от уникални фотографии и видеа, както и театрална, и филмова музика изпълнена на живо. 

Ще се насладите на текстове и спомени изпълнени от любими колеги на Цветана Манева, с които тя играе заедно в спектакъла „за любовта…“, който през последната година се превърна в културен феномен. Това са изключително талантливи артисти, които респектират, вдъхновяват и вълнуват, с огромния си талант. Освен тях в представлението, с виртуалните си поздрави ще се включат и много други звезди и близки на актрисата. И както на всеки рожден ден ще има и много изненади, които ще бъдат нашите тайни подаръци за Цветана Манева и зрителите на спектакъла. 

Създателите на „Честит рожден ден, Цветана“ са творците, с които Цветана Манева работи ексклузивно през последните години. Това са:  драматургът Яна Борисова, режисьорът Димитър Коцев – Шошо и продуцентът Катя Костова. Това са авторите на едни от най-успешните и награждавани сценични произведения, сред които: „ На живо“ (Аскеер 2022), „ Място, наречено Другаде“ (Икар 2023, Аскеер2023), „С гръб към залеза“, „ за любовта…“, „ Нощните Рицари“ и др. 

„Благодарение на „Честит рожден ден, Цветана“ всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море, което тази актриса представлява. Цветана Манева е голяма страст, голяма тема като автор, която ние винаги ще следвам, а тя винаги ще ни предстои. Цветана е символ на таланта, на вдъхновението, на дишането и на радостта. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Няма друг начин, по който да ѝ засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, освен сцената.“