Тихомир Благоев

Сподели
Тихомир Благоев е талантлив български актьор роден на 4 януари 1981 година. Завършил НАТФИЗ "Кр. Сарафов" през 2004 година. Три години по-късно, през 2007 година играе в театъра в Русе, където изпълнява главната роля в постановката "Ромео и Жулиета".

Участвал е и в ролята на Анчугин в "Двайсет минути с ангела" от Александър Вампилов, във формацията на Нешка Робева, а през 2019 година и в трупата на драматичния театър "Адриана Будевска". Там в постановката "Мрак" на Антон Страшимиров под режисурата на Борислав Чакринов изпълнява ролята на даскал Тончо. В "Лоши момчета" на Рей Куни и Майкъл Куни (постановка на режисьора Богдан Петканин) се превъплащава в ролята на Хари Кервуд.

В  ролята на Лерой Хамилтън пък в "Последният янки" от Артър Милър (режисьор Николай Ламбрев-Михайловски). Играе и в Петър от "Гераците" (постановка Десислава Шпатова) по едноименният разказ на Елин Пелин.

В комедията на Артур Нюфийлд и под режисурата на Емил Марков - "Изневери в повече" и други. Лауреат е и на общонародното състезание за майстори на нетеатрално изкуство, теракот и фаянс.