ePortal.BG

Комедията на Иво Сиромахов „Българската литература накратко“ във Варна

Сподели


Ненчо Илчев, Мария Игнатова и Антоан Петров в комедията БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА НАКРАТКО
Мария Игнатова демонстрира пореден талант – ефектната блондинка стъпва за пръв път на театрална сцена. Тя ще се развихри в комедията на Иво Сиромахов „Българската литература накратко“

Трупата ще гостува във Варна на 13.11.2023 г. във Фестивален и конгресен център. Билетите са в продажба на каси "Българан" и ФКЦ. Купи онлайн билети за "БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА НАКРАТКО" на еPortal.BG.

Действието на пиесата се развива в класната стая на родно училище. Трима учители са изправени пред предизвикателството да запознаят питомците си с наследството на Иван Вазов, Йовков, Елин Пелин и другите титани на словесното изкуство. Но преподавателите трябва да са много атрактивни и да използват модерни методи, за да бъдат разбрани от  съвременните ученици.

И настава нещо невероятно – тримата жертвоготовно разиграват конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина, правят инсценировки на моменти от „Под игото“, „На браздата“, „По жицата“. Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров се впускат в шеметни изпълнения.

През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“ разказва за абсурдната ситуация в българското образование и за безумията, с които се сблъскват всички участници в него.